Sökmotoroptimera dina bilder

sökmotoroptimera dina bilder

Många glömmer bort att sökmotoroptimera sina bilder på hemsidan. Och det är viktigt, för sökmotorerna kan nämligen inte avgöra innehållet i en bildfil och just därför ska du just optimera dina bilder med bla information om själva bilden.

Så här ska du göra för sökmotoroptimera dina bilder:

Döp bildfilen till vad den föreställer. För exempel har du en bild på exteriören av din webbyrå, döp då bilden till webbyra.jpg, png, gif ellervilket filformat du valt. Tänk på att bildfilens namn ska helst innehålla sökordet för den sidan där den ligger på.

Lägg till alt-attribut. I alt-attributet beskriver du i en kort sammanfattad mening vad bilden föreställer. Skriver du bra och beskrivande alt-attribut på alla dina bilder så hjälper du  Google och andra sökmotorer att tolka relevansen på din hemsida. Även här ska du tänka på att alt-attributen ska innehålla den specifika sidans sökord.

Dessutom används alt-attributet som skärmläsare för personer med synnedsättning när de läser upp innehållet på en webbplats. vilket är ytterligare en anledning att skriva välformulerade alt-attribut till dina bilder.

Det är också den text som visas om bilden av en eller annan anledning inte kan laddas ordentligt.

Glöm inte att dra ned dina bilder i storlek! Försök få grepp på storleken du ska använda till dina bilder. Är det bara en mindre bild som kanske ska ligga ovanför en text så behöver du absolut inte använda en bild på kanske 1000px i bredd osv. För det viktiga är att dina bilder får inte vara för stora och tunga. Det finns bra guider för rekommenderade bildstorlekar för hemsidor. Dessutom  finns det också många moduler och program för bildbehandling.  Laddningstid är ju en rankingfaktor hos sökmotorerna, och ju snabbare din hemsida laddar desto bättre är det för din ranking.

Glöm nu inte dina bilder – det är viktigt!

 

Artikeln kommer från vår huvudsida. WebbDesignFabriken – en webbyrå i Malmö

 

Läs fler inlägg >>