10 tips om hur du kan öka trafiken till din hemsida

Hur du kan öka trafiken till din hemsida

Man som ritar kurva över ökad trafik till hemsida

Mer trafik innebär fler konverteringar och försäljningar för ditt företag. Men hur driver man då på trafiken till din webbplats? Det finns ett antal olika saker man kan göra för detta och egentligen är det ett arbete som aldrig tar slut. I grund och botten är det ju helt enkelt att förbättra sin webbplats och sprida budskapet att du finns.

Här kommer tio tips om vad du kan göra för att öka trafiken till din hemsida

  1. Anpassa din hemsida främst för Google – de andra sökmotorerna följer efter automatiskt.
  2. Skapa nytt innehåll löpande och frekvent. Google gillar när din hemsida uppdateras frekvent, samt är det om ännu viktigare att dina besökare möts av nytt på hemsidan.
  3. Köp annonser på Google för boosta på trafiken till din hemsida.
  4. Köp även annonser på Sociala medier för driva trafik.
  5. Jobba med inlänkar.
  6. Jobba med E-postmarknadsföring.
  7. Få andra att skriva om din hemsida.
  8. Jobba med att skapa ett bra innehåll på din hemsida. Ge dina besökare ett värde.
  9. Skapa korta trevliga filmer om ditt företag och lägg upp dessa på Youtube. En hyfsad mobiltelefon duger bra för detta. Det kan till och med skapa en mer genuin känsla.
  10. Använd Googles verktyg. Regga dig och få tillgång till Google Analyctic och Google search Console för att mäta och analysera trafiken och resultatet av ditt arbete.

 

Ett bra tips är att ta reda på vilka sökfrågor som leder trafik till din webbplats. Detta kan du göra i Google Search Console. Detta kan hjälpa dig mycket i ditt arbete att driva mer trafik till din hemsida.

Tänk på att Google är en textbaserad sökmotor som vill se mycket relevant innehåll på din hemsida. Skriv i massor. Skapa guider. Utbilda dina besökare. Om du tänker och arbetar på det sättet så kommer du garanterat att trafiken att öka, och med det kommer konverteringarna likaså att öka.

Artikeln kommer från WebbDesignFabriken – Webbyrå Malmö

Läs fler inlägg i bloggen >>