Webbdesign är fortfarande väldigt viktig för din hemsida

Förr brukade man säga att en hemsidas webbdesign var viktigare än hemsidans innehåll. En snygg design säljer helt enkelt. Den inspirerar, och dina kunder får ett litet extra bra intryck när dom imponeras av en snygg webbdesign på en hemsida. Idag är dock innehållet viktigare. Med andra ord din hemsidas webbtexter och innehåll väger mer än webbdesignen. Innehållet är viktigt. Dels för din sökmotoroptimering och sökmotorerna som indexerar din hemsida mycket baserat på ditt innehåll. Dels för dina besökare som enkelt ska kunna se vad du erbjuder för tjänster.

Men webbdesign är fortfarande viktig

Ja webbdesignen är fortfarande väldigt viktig, så tänk på det när du ska köpa hemsida. Även om innehållet är viktigare så får man inte underskatta webbdesignen. För exempel om du har en kantig ful och gammal design på din hemsida och du säljer hemsidor, vem vill då köpa en hemsida av dig/er. Eventuella kunder och besökare kommer ju tänka automatiskt att om du inte kan göra en snygg design på din egen sida – hur ska du då kunna göra det åt dem? För exempel om du kommer till en fysisk butil i din stad för handla något och du har inte varit där förut. När du kommer fram ser du att färgen på dörren till butiken har flagnat, fönsterramarna hänger på sned och hela butiken ser lite sjaskig ut. Vill du verkligen köpa något där?

Egentligen är det samma sak på nätet. Vi studerar siten först, för se om vi får en bra intryck. Och får vi inte det så¨scrollar vi vidare i Googles index till nästa butik/företag i indexlistan helt enkelt. Och vi lägger inte så mycket tid på att göra den här bedömningen. Men med en snygg webbdesign har vi absolut vunnit första slaget och kunden stannar lite längre på vår sida, för att börja titta mer på vårt innehåll. Så visst är webbdesignen fortfarande väldigt viktig. Vi har en webbyrå och rekommenderar alltid kunder att lägga extra tid på designen.

 

Webbdesign

 

Läs fler inlägg >>