Hur du håller din WordPress hemsida i trim

Det är väldigt viktigt att hålla din hemsida uppdaterad. Tillägg, teman och WordPress behöver uppdateras med jämna mellanrum.
Men en annan sak som är viktigt är att hålla din hemsida i trim. Här följer lite enkla saker du bör titta över och åtgårda om det behövs.

  1. Ta bort tillägg som inte används. Har du många tillägg installerade på hemsidan så kan dom bland annat krocka med varandra, sluta fungera om det inte finns uppdateringar längre, eller sakta ner din hemsida med en massa onödig CSS. Med andra ord – använder du inte tilläggen, eller behöver dem, så avinstallera dem.
  2. Gamla användarkonton som inte används ska alltid tas bort. Det är dessutom en säkerhetsrisk att ha en massa gamla användarkonton.
  3. Du ska bara ha max två teman. Många rekommenderar bara ett – temat som är aktivt -men det kan vara bra att spara ett av WordPress standardteman om ditt aktiva tema skulle börja krångla så kan det vara bra att aktivera ett alternativt tema för felsöka och återställa hemsidan. Men glöm inte att det inaktiva temat ska även det vara uppdaterat. Och om du behöver uppdatera WordPress och teman, så uppdatera alltid först WordPress och temat därefter. Inte tvärtom.
  4. Byta ditt lösenord om det är ett gammalt sådant, och använd inte för enkla lösenord.
  5. Byta ditt användarnamn om du mot all förmodan skulle använda admin.
  6. Gå in under fliken adminpanel och kontrollera under hälsa för se om något behövs åtgärdas på din hemsida.
  7. Och sist men inte minst, logga in med jämna mellanrum för hålla en bra koll på din hemsida.

Vill ni veta mer om hur ni kan speeda upp er hemsida eller kanske säkra upp den med brandvägg så får ni gärna höra av er till oss. Vi hjälper er gärna med er WordPress sida.

Kontakta oss redan idag! WebbDesignFabriken – En Webbyrå i Malmö

Lycka till.