Internet Explorer har gjort sitt

Osäkra webbläsare

För fyra år sedan tog Microsoft mer eller mindre kål på Internet Explorer-märket och valde Edge som sin moderna webbläsare för Windows 10. Internet Explorer bodde som VVS för Windows och för företagskompatibilitet, men Microsoft stöder inte den med nya webbstandarder – det är äldre kod . Chris Jackson, en cybersäkerhetsexpert i Microsofts Windows-division, har nu redogjort för vad han kallar ”riskerna med att använda Internet Explorer som standardwebbläsare”.

Andra Webbläsare

Medan de flesta konsumenter sannolikt använder Chrome, Firefox eller Edge, lita ett antal företag fortfarande på Internet Explorer för äldre webbapps som inte har moderniserats. Microsoft har försökt många olika sätt att driva företag för att förbättra sina äldre webbapplikationer, men IT-administratörer har naturligtvis tagit det enkla sättet att använda Internet Explorer och dess olika kompatibilitetslägen genom åren. I Windows 10 använder Internet Explorer 11 ett företagsläge så att IT-administratörer måste lägga till de webbplatser som de vill använda gamla versioner av webbstandarder med.
Internet Explorer är inte längre en webbläsare som alla borde lita på.

”Internet Explorer är en kompatibilitetslösning”, varnar Jackson, snarare än en webbläsare som företag ska använda dag för dag för all webbläsningsaktivitet. ”Vi stöder inte nya webbstandarder för det och medan många webbplatser fungerar bra, testar utvecklare i stort inte bara för Internet Explorer idag. De testar på moderna webbläsare. ”
Jacksons varning är en lämplig, men Microsofts Edge-lösning har inte varit tillräckligt bra. Microsoft levererade sin Edge-webbläsare genom att koppla den till Windows 10 för nästan fyra år sedan, men mjukvarujättaren har inte levererat en övertygande upplevelse för konsumenter eller företag. Edge var inte heller tillgängligt på Windows 7 eller Windows 8, ytterligare komplicerade saker för IT-administratörer.
Microsoft bygger nu en kromdriven version av sin Edge-webbläsare som kommer att vara tillgänglig för testning under de närmaste veckorna. Det kopplas från Windows 10 och företag kan installera Edge på Windows 7 eller Windows 8. Det skulle hjälpa till att driva företag att fortsätta från Internet Explorer, men det kommer fortfarande ta år att äldre webbapplikationer verkligen försvinna.